Schepen Koen Tack lanceert picknickkast in Tiegembos

Op 25 juli 2018

Anzegem investeert verder in toerisme en lanceert een origineel initiatief: een picknickkast aan de ligweide in Tiegembos. Marlies Deseyn uit Anzegem is de initiatiefnemer, zij stapte met het idee naar het gemeentebestuur.

Het principe is eenvoudig: wie plannen heeft voor een uitstap kan een kant-en-klare picknick bestellen en 's morgens krijg je per sms het cijferslot van picknickkast toegestuurd.

In de picknickkast vindt men een uitgebreide service: een dekentje, gesneden kaas, een potje paté, gekoeld water, appelsap, een biertje, verse broodjes, aardbeien, een yoghurtje en dit alles in een mooie picknickmand: niets gaat boven een picknick in de zon op een gezellige plek.

Anzegemnaar Marlies Deseyn (26) van De Sterhoekhoeve kwam op de proppen met het idee en trok ermee naar schepen van toerisme Koen Tack. Ondertussen staat de ecologische picknickkast bovenaan de ligweide in Tiegembos. Alle ingrediënten zijn er om te genieten van een gezellige picknick: zon, natuur, een prachtig uitzicht, een picknickkast en een picknickligbank.

"De gemeente Anzegem investeerde de laatste jaren reeds flink in toerisme. Het idee van de picknickkast past volledig in onze visie", aldus een enthousiaste schepen van toerisme Koen Tack. "Indien dit een succes wordt, dan zullen er in onze gemeente meerdere picknickkasten geplaatst worden."

De plaats van de picknickkast op de top van het St-Arnolduspark is niet toevallig gekozen. De locatie is gemakkelijk te bereiken via het Vital Moreelsplein, tegelijk start- en eindpunt van de Zachte Ring waar binnenkort ook een camperzone wordt aangelegd. De kast staat in de buurt van het geplande amfitheater en de uitkijktoren.

Streekproducten

In de picknickmand vind je de Anzegemse streekproducten terug: Streuvelspaté, appelsap, Streuvelspralines, een Streuvelsbiertje of een Landergems advocaatje. "Anzegem heeft veel troeven. De picknickkast is een ultiem voorbeeld van samenwerking tussen verschillende Anzegemse handelaars en is gebruiksvriendelijkheid", aldus Marlies Deseyn. "De picknickkast is zo gemaakt dat het de picknick kan koel houden tot wanneer de picknickers hun bestelling willen nuttigen".

De picknickkast is een eerste in zijn soort. Met beperkte kennis van schrijnwerk nam Marlies zelf het heft in handen om de kast te bouwen. Van het isolatiemateriaal tot de soort hout: Marlies leerde veel bij de laatste weken. "Het is een creatief concept. Ik ga er niet om liegen: de kast heeft me wel wakker gehouden. Ik ben ongelooflijk blij dat ze er staat en dat ik op de steun van de gemeente kon rekenen."

Maar hoe gaat alles in zijn werk? Je bestelt vooraf een picknickmand en krijgt de ochtend van de uitstap de code van het cijferslot via sms toegestuurd. Met deze code ontgrendel je het cijferslot en zo kun je de inhoud er uithalen. Achteraf plaats je de mand terug in de kast samen met het leeggoed en het afval en zet je het kastje weer op slot.

 

Er zijn verschillende picknickformules te verkrijgen. Er is de standaard voor een volwassene of kind, daarnaast is er nog de keuze voor een Streuvelspicknick, een picknick amoureuze of een picknick royal. Bestellen kan via de website www.anzegem.be/picknick

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is