Voorstelling eerste lijstkandidaten N-VA Anzegem

Op 30 april 2012

Onze eerste vier kandidaten op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen werden voorgesteld aan de pers op 29 april 2012. Hieronder uitgebreide info over onze kandidaten.

 

Noël Veys, lijsttrekker, Anzegemnaar in hart en nieren, 62 jaar Grote Leiestraat 22, 8570 ANZEGEM, noel.veys [at] telenet.be

Gehuwd met Magda Vandenberghe uit Tiegem, vader van 4 kinderen, opa van 8 kleinkinderen.

Opleiding: onderwijzer via de Normaalschool Torhout, getuigschrift Bijzonder Onderwijs te Roeselare, diploma Hogere Opvoedkundige studies te Brugge.

Beroepsloopbaan: onderwijzer jongensschool Anzegem, directeur Vrije Basisschool Anzegem.

Lokale engagementen: KSA, bondsleider Ic Diene Anzegem, organisator openluchtklassen in De Lork, trainer bij SV Anzegem, oprichter natuurwerkgroep Krekel, Alleluia-koor Ingooigem, ...

Weetjes: organisator van het Kivoki-kinderfestival, de Beker van de Burgemeester voor liefhebbersvoetbalploegen en de fameuze Golden Olden 60’s Party, drijvende kracht achter de nieuwbouw van de Vrije Basisschool Anzegem samen met vele andere…

Kim Delbeke, 2de plaats, laatstejaarsstudente, 22 jaar Schaliënhofstraat 10, 8570 VICHTE, kim.delbeke [at] myonline.be

Geboren in Ieper, enige dochter, kleuterschool in Duitsland (door werk van haar vader), terug in Vichte vanaf haar vijfde.

Opleiding: lagere school in Vichte, middelbare school in OLV van Vlaanderen Kortrijk en nu master handelswetenschappen aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB).

Hobby's: uitgaan met vrienden, fitness, festivalbezoeker, reizen naar de zon.

Uitspraak: "Het is tijd voor verjonging in Anzegem. Ik heb lang getwijfeld om me te wagen in de politiek, maar ik heb mijn buikgevoel gevolgd. De interesse in politiek onder jongeren staat op een laag pitje, maar ik wil het tegendeel bewijzen."

Youri Devlaminck, 3de plaats, gepassioneerd Vichtenaar, 38 jaar Beukenhofstraat 110, 8570 VICHTE, youri.devlaminck [at] n-va.be

Gehuwd met Ann Goerlandt uit Zulte, vader van een zoon en een dochter.

Ondervoorzitter N-VA Anzegem, Lid arrondissementeel bestuur Kortrijk-Roeselare-Tielt.

Enige zoon van zelfstandige thuiswevers, jeugdvoetbal bij GD Ingooigem.

Opleiding: lagere school in Vichte, middelbare school in H.-Hartcollege Waregem en Hotelschool "Ter Duinen" Koksijde, diploma bachelor Hotelmanagement in KHBO Brugge.

Beroepsloopbaan: weekendwerk in Horeca op jonge leeftijd, stagiair in binnen- en buitenland, veel Horeca-ervaring, enkele jaren actief als zelfstandig verzekeringsconsulent, nu commercieel bediende voor Schäfer Shop.

Lokaal engagement: toneelgroep "De Schietspoele", effectief lid van de milieu- en natuurraad van Anzegem, volger Anzegemse gemeenteraden, ... lid van enkele lokale verenigingen.

Hobby's: recreatief fietser en loper.

Weetjes: interesse in (lokale) geschiedenis, filosofie en politiek.

Uitspraak: "Ik volg al een tijdje de lokale politiek en mijn besluit is: ‘Alles kan beter’. N-VA Anzegem gaat voor die verandering en verbetering."

Jan Dewijngaert, lijstduwer, jurist gebeten door projectmanagement, 43 jaar Zurendriesstraat 19, 8573 TIEGEM, jan.dewijngaert [at] n-va.be

Samenwonend met partner en 4 kinderen.

Voorzitter N-VA Anzegem.

Geboren in Gent, opgegroeid in Bellegem, zijn vader is actief bij de Vlaamse Volksbeweging.

Opleiding: moderne talen Latijn Grieks in Atheneum Kortrijk, Rechten aan Universiteit Gent.

Beroepsloopbaan: stagiair-advocaat, bedrijfsjurist voor bouwgroep in Kortrijk, directieafgevaardigde en sociaal jurist in groep HDP, nu ambtenaar bij een Federale Overheidsdienst als coach/trainer van projectleiders en trainer bij Syntra.

Lokaal engagement: actief in de Jaycees (Jonge Kamer Kortrijk), oudervereniging Bekina, ouderraad VBS Tiegem.

Weetjes: fan van filosofisch getinte boeken, wielertoerist.

Uitspraak: "Anzegem is klaar voor een ingrijpende verandering en daar wil ik aan meewerken. Als het kan van op de eerste rij."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is