Onze “Nette” gemeente, “De” properste???

Op 8 mei 2012

N-VA Anzegem stelt zich veel vragen bij de bewering dat Anzegem de best presterende gemeente is in het project Nette Regio.

 

Wij weten wel beter en weten waarover we spreken. Sinds 2006 ruimt N-VA Anzegem jaarlijks zwerfvuil en we stellen vast dat de situatie jaar na jaar verslechtert. De graad van sensibilisering is nihil, gezien de zwakke opkomst bij officiële opruimacties. 

Het is echter door het ruim- en telwerkprogramma dat Anzegem zo hoog scoort in het Imog project. Er werd bijna 400 uur opruimwerk en 80 uur telwerk verricht en betaald aan Waak (jawel: tellen hoeveel blikjes, zakjes…er liggen, samen goed voor een bedrag van 7000 euro). 

Dat Anzegem Waak en andere sociale instellingen wil steunen, dat is goed nieuws! Maar dat kan ook zonder dit Imog project.

Hoeveel gemeenten doen er eigenlijk mee met dit initiatief? Geven we hier geen verkeerd signaal: gooi maar weg, er komt wel iemand opruimen? 

Besluit: het idee is goed maar de uitvoering moet beter!
Laten we beginnen met preventie en financiële aanmoedigingen om zwerfvuil te ruimen via de scholen, verenigingen en jeugdbewegingen, met buurtinformatienetwerken, met gerichte controles en sancties bij sluikstorten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is