N-VA Anzegem stapt in 2012 alleen naar de kiezer

Op 13 september 2011

Op de Algemene Vergadering van maandag 12 september jl. is besloten om bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 op te komen als autonome partij.


Het bestuur is zich goed bewust van het feit dat het kiessysteem Imperiali kartelvorming stimuleert. Een kleine rekenoefening leert dat (afgerond) 800 stemmen één zetel opleveren in onze gemeente en 4000 stemmen ( maal 5 dus), niet  5 maar wel minstens 10 zetels betekenen…
 

Het bestuur is er evenwel van overtuigd dat de kiezer, veel meer dan voorheen, openstaat voor duidelijkheid en rechtlijnigheid.

 

Met N-VA weet de kiezer waar hij aan toe is, weet hij dat de vlag ook de lading dekt.

 

De laatste jaren heeft  het bestuur, krachtdadiger dan ooit voorheen, gebouwd aan een nieuw project. Het ledenaantal kent momenteel een groei van 56%, het bestuur is uitgebreid en verjongd (liefst 6 bestuursleden kwamen de ploeg versterken en er is nog versterking op komst); de voorstellen en vragen stromen binnen.

 

Is dit een aanleiding tot tevredenheid? Jazeker, maar dan wel heel kortstondig. Aanleiding tot euforie? Helemaal niet! Het bestuur weet dat het hard werken wordt om in 2012 enkele mensen te kunnen afvaardigen in het gemeentebestuur.

 

Maar het bestuur gelooft erin, N-VA is een sterk verhaal dat zij lokaal stevig willen verankeren.

 

Hiermee is de kogel door de kerk. Aan lijstvorming is het bestuur nog niet toe. Daar is nog ruim genoeg de tijd voor. Het bestuur wil immers werk maken van een gemotiveerde én onderlegde ploeg van 23 mannen en vrouwen, die N-VA voortaan op de politieke kaart van onze gemeente willen zetten. In oktober 2012 zal duidelijk zijn dat N-VA geen eendagsvlieg is maar in de kortste keren zal uitgroeien tot een vaste en gedegen waarde in onze gemeente. 

  

Voor N-VA Anzegem

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is